Författare

1983 fick den 20-årige Anders en idé.
Han ville skriva en berättelse om en liten kille som skulle göra någonting, som det aldrig skrevs om inom barnlitteraturen.
Han skulle visa känslor. Vara en mjukis. Kunna erkänna att han var olyckligt förälskad, kär, rädd, svag, feg och intresserad av pussar och kramar.
Anders gav honom namnet Karl Sune Rudolf Andersson.

Mer Om Anders
Tillsammans med sin kusin Sören Olsson har Anders sedan skrivit över 150 böcker om Sune, Bert, Håkan Bråkan, Storasyster och Lillebror, Galna Gatan, Tuva-Lisa, Emanuel, Zeina & Nalle, De Onödiga, Giraffen Staffan m fl. De är utgivna i 25 länder och har sålt cirka 10 miljoner exemplar. Här kan du läsa mer om de karaktärerna.


Ny Bok – Mica


September 2017 utkom Anders hos Mörkersdottir med en bok om den 19-åriga Mica Kroon. Hon är nitton år och går sista året på gymnasiet. Hon är duktig i skolan, är stark och självständig och har flyt i livet. Tills hon en dag, under ett anfall av smärta, upptäcker något som förändrar allt hon känner till. En parallell, mörk och äventyrlig värld öppnar sig och vänder upp och ner på hennes liv. Inget eller ingen är vad det verkat vara, vare sig hon själv, barndomskompisen Saga, pojkvännen Petrus eller föräldrarna. En skoningslös kamp mellan mörker och ljus tar sin början, samtidigt som Mica envist försöker hålla fast vid sitt gamla liv. Det hon upptäckt kommer att ändra hennes liv för alltid och hon tvingas inse att hon har en viktig roll att fylla i striden som pågår mellan gott och ont.


Kip Bokserie


Januari 2014 utkom Anders hos Bonnier Carlsen med en egen bokserie om den tioårige Kip Jansson som bor med sin förvirrade pappa i en stor lägenhet och med en massa syskon med olika mammor, huller om buller.
Utgivna titlar i serien; Kip Jansson – Skräcken på vinden, Kip Jansson – De mystiska huggtänderna, Kip Jansson – Skrik i natten. Bokserien finns också på Storytel

Här hittar du alla Anders Jacobssons verk | Mer om Anders